Πώς Ψωνίζω Φθηνά και Ποιοτικά

Θέλετε να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράζετε περισσότερα τρόφιμα, φθηνότερα;

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, σας δίνουμε πιο κάτω μικρές συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα από τις αγορές σας και να κάνετε τα πιο έξυπνα ψώνια.

 

1. Βρείτε ποιες μέρες έχουν τα σούπερ μάρκετ της περιοχής σας προσφορές.

Κάθε σούπερ μάρκετ έχει το δικό του πρόγραμμα προσφορών. Συνήθως υπάρχουν κάποιες στάνταρ μέρες που κάθε κατάστημα κάνει τις καλύτερες της εβδομάδας και αν όχι, σίγουρα αυτές αναγράφονται στα φυλλάδια προσφορών που μοιράζει στους πελάτες του εκάστοτε. Δεν έχετε φυλλάδιο; Δείτε τις προσφορές των σούπερ μάρκετ στην ιστοσελίδα τους στο ίντερνετ και επισκεφτείτε αυτό με τις καλύτερες προσφορές τη μέρα που σας βολεύει!

 

2. Κάνετε πάντα λίστα και δε βιάζεστε όταν κάνετε τα ψώνια σας

Το ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά το άλλο το ρητό με αυτόν που σκοντάφτει το ξέρετε; Αν κάνετε τα ψώνια σας βιαστικά και αγχωμένα στο σούπερ μάρκετ οι πιθανότητες να ξεχάσετε κάτι αυξάνονται – και αν το ξεχάσετε αφού το πληρώσετε ακόμα χειρότερα. Όταν βιαζόμαστε η προσοχή μας δεν είναι συγκεντρωμένη και δεν παρατηρούμε προσφορές ή τη μείωση των τιμών στα ράφια.

Αν κάνετε τις αγορές σας από το ίντερνετ δοκιμάστε να τοποθετήσετε αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν το σκαλάθι σας αφού έχετε κάνει εγγραφή και να φύγετε από την ιστοσελίδα χωρίς να τα αγοράσετε. Μερικά σούπερ μάρκετ θα αρχίσουν να σας βομβαρδίζουν με κουπόνια και προσφορές. Η υπομονή είναι αρετή!

 

3. Εκμεταλευτείτε τις προσφορές – μη φοβάστε τις ποσότητες

Όλα αυτά τα πράγματα που χρησιμοποιείτε συχνά μπορείτε να τα αγοράζετε σε μεγαλύτερη ποσότητα κάθε φορά που εμφανίζεται μια προσφορά, ιδιαίτερα είδη με μακρά ημερομηνία λήξης. 

 

4. Newsletters

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα μας ζητούν συχνά να εγγραφούμε στο newsletter τους προκειμένου να λάβουμε ενημερωτικά emails για προσφορές, εκπτώσεις και κουπόνια. Χρησιμοποιήστε ένα ξεχωριστό λογαριασμό email για  να μαζεύετε τα newsletters και τις προσφορές σας – και ρίχνετε και μια ματιά πριν να φύγετε για ψώνια καλού-κακού, μήπως βρείτε κάτι που χρειάζεστε.

Αφήστε μια απάντηση