Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Αγγινάρες ξυδάτες

Συνταγή από Κλερ      

Αύγουστος 16, 2019

Αγγινάρες ξυδάτες, ή αλλιώς τουρσί, σε μία μοναδική ιταλική παραλαγή με σχοινόπρασο που θα λατρέψετε! Ποτέ οι αγγινάρες δεν ήταν τόσο δροσερές.

  • ⏱️ Προετοιμασία: 30 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 15 mins
  • 🍴 Μερίδες: 3 Βάζα

Υλικά

2½ κιλά αγκινάρες φρέσκιες

1 μπουκάλι ελαιόλαδο

200ml ξίδι από λευκό κρασί

4 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι σε κόκκους

1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

3 βαζάκια μεσαίου μεγέθους

Συνταγή

1Καθαρίζουμε τις αγκινάρες κόβοντας το κοτσάνι τους και τα σκληρά φύλλα.

2Τοποθετούμε κάθε μία που καθαρίζουμε σε ένα μπολ γεμάτο νερό στο οποίο μέσα έχουμε στύωει και ένα λεμόνι.

3Αφού τις καθαρίσουμε όλες, τις ρίχνουμε σε μία μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 1.5 λίτρο νερό, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σχοινόπρασο.

4Τις αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο - τις ελέγχουμε τσιμπώντας με ένα πιρούνι.

5Μόλις έχουν μαλακώσει τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε πάνω σε μια πετσέτα να κρυώσουν.

6Με ένα στραγγιχτήρι αφαιρούμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το βάζουμε στην άκρη.

7Όσο οι αγγινάρες μας κρυώνουν βράζουμε τα βαζάκια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για να αποστειρωθούν.

8Μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με προσοχή και τα αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν.

9Μόλις στεγνώσουν από μέσα τα βάζα μας τα γεμίζουμε με αγγινάρες μέχρι τα 2/3, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αναποδογυρίζουμε για 2-3 λεπτά για να στραγγίξουμε τις αγκινάρες.

10Προσθέτουμε πάνω από τισ αγγινάρες σχοινόπρασο - αυτό που βάλαμε στην άκρη.

11Ρίχνουμε ελαιόλαδο αργά μέσα στα βάζα ώστε να καλύψουμε μέχρι πάνω τις αγγινάρες μας.

12Τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για 2 εβδομάδες τουλάχιστον.

13Μετά από 2 εβδομάδες ανοίγουμε το βάζο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχινόπρασο.

14Καλή μας όρεξη! 😉

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.