Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Αχλαδόπιτα
Αχλαδόπιτα

Αχλαδόπιτα

Συνταγή από Αμαλία      

Ιούλιος 18, 2019

Εύκολο, νόστιμο και οικονομικό γλυκό! Ακόμη δεν το δοκιμάσατε;!

  • ⏱️ Προετοιμασία: 30 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 50 mins
  • 🍴 Μερίδες: 12 Κομμάτια

Υλικά

για τη ζύμη

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250γρ ζάχαρη

4 αυγά

400γρ αλεύρι

1κγλ baking powder

για τη γέμιση

1 κιλό αχλάδια

2 κ.σ. μέλι

-για το σερβίρισμα

κανέλα

1κ.σ. μέλι

Συνταγή

προετοιμασία

1Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω στη μέση.

2Αφαιρώ το κοτσάνι και τα κουκούτσια.

3Βουτυρώνω ένα ταψάκι (26εκ).

φτιάχνω τη ζύμη

1Ρίχνω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε βαθύ δοχείο και το χτυπάω με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει.

2Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω.

3Προσθέτω προοδευτικά και κοσκινίζοντας το αλεύρι κι έπειτα το baking powder.

4Ομογενοποιώ καλά το μείγμα.

5Αδειάζω τη ζύμη στο ταψάκι και την απλώνω.

φτιάνχω τη γέμιση

1Μοιράζω επάνω στη ζύμη τις φέτες αχλαδιού

2Ρίχνω επάνω ισομερώς το μέλι.

3-ψήνω

4Ψήνω στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.

5-σερβίρω

6Αφού κρυώσει η αχλαδόπιτα, πασπαλίζω με κανέλα.

7Ρίχνω ισομερώς 1 κ.σ. μέλι και σερβίρω.

8Καλή απόλαυση!

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.