Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Γαλακτομπούρεκο Πολίτικο
Γαλακτομπούρεκο Πολίτικο

Γαλακτομπούρεκο Πολίτικο

Συνταγή από Αμαλία      

Ιούλιος 6, 2019

Υλικά

Για το γαλακτομπούρεκο

600 γρ. φύλλο κρούστας

200 γρ. φρέσκο βούτυρο

Για τη κρέμα

2+1/2 κούπες γάλα φρέσκο πλήρες

1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

1/2 κούπας ζάχαρη

4 αυγά

3 βανίλιες

50 γρ.βούτυρο τύπου Κερκύρας ή αγελαδινό

Για το σιρόπι

4+1/2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 βανίλια

χυμό μισού λεμονιού

Συνταγή

Ξεκινάω με το σιρόπι

1Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός του λεμονιού, σε κατσαρόλα και από το σημείο βρασμού μετράμε 7 λεπτά.

2Αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Φτιάχνω την κρέμα

1Χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

2Χτυπώντας προσθέτουμε στη μαρέγκα τους κρόκους έναν έναν.

3Τα αφήνω προς το παρόν στην άκρη.

4Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ζεστάνει.

5Ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια.

6Αφήνουμε τη κρέμα να δέσει, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα και αποσύρουμε όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες.

7Μακριά από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, ανακατεύοντας.

8Προσθέτω σιγά σιγά τα έτοιμα αυγά, ανακατεύοντας.

9Αφήνω προς το παρόν την κρέμα στην άκρη ώστε να ετοιμάσω τα φύλλα αλλά ανακατεύω ανά διαστήματα, για να μην πιάσει κρούστα.

Εκτέλεση

1Απλώνουμε όλα τα φύλλα στον πάγκο (πρώτα τα 500 γρ., γιατί μπορεί να μην τα χρειαστούμε όλα) και τα χωρίζουμε σε 3 λωρίδες κατά πλάτος.

2Παίρνουμε μια- μια λωρίδα και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά. Τη διπλώνουμε στη μέση και ξανά βουτυρώνουμε.

3Βάζουμε, στη μια άκρη της λωρίδας, μιάμιση κουταλίτσα του γλυκού από την κρέμα, διπλώνουμε στα πλάγια και από πάνω, βουτυρώνουμε στα σημεία που διπλώσαμε και τυλίγουμε σε φλογέρα.

4Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μεγάλο ταψί κάθε γαλακτομπουρεκάκι, αφήνοντας μια μικρή απόσταση ανάμεσα, γιατί θα φουσκώσουν.

5Προσέχουμε να μη βάλουμε πολύ γέμιση γιατί θα σκάσουν τα φύλλα στο ψήσιμο και θα φανεί η κρέμα.

6Όταν πια τελειώσουμε, περιχύνουμε με το βούτυρο που έμεινε (αν δεν έμεινε λιώνω μερικό ακόμα).

7Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 15 λεπτά.

8Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και αφήνουμε ώσπου να ροδίσουν καλά (περίπου 30 λ.).

9Ζεσταίνω το σιρόπι.

10Τα βγάζω από το φούρνο και πριν κρυώσει περιχύνω κουταλιά κουταλιά με ζεστό σιρόπι.

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.