Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Κανταΐφι με Μέλι

Συνταγή από Κλερ      

Αύγουστος 4, 2019

Ένα πιο υγιεινό κανταΐφι με μέλι αντί για ζάχαρη, που δε χάνει σε τίποτα από το σιροπιαστό. Δείτε τώρα τη συνταγή βήμα-βήμα!

  • ⏱️ Προετοιμασία: 30 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 45 mins

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

250 γρ. λιωμένο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό που βρίσκουμε στο βάζο)

1/2 κιλό φιστίκι Αιγίνης, αποφλοιωμένο και κοπανισμένο

2 κ.σ. μέλι

1 κ.γλ. κανέλα

2 κ.σ. ανθόνερο

Για την κρέμα

300 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. μέλι

Για το σιρόπι

300 γρ. μέλι

1/2 φλιτζάνι (125 ml) χλυαρό νερό

Ξύσμα 1 λεμονιού

Συνταγή

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κανταΐφι σε μία επιφάνεια και το ξάνουμε με τα χέρια, χωρίζοντας τις ίνες.

3Περιχύνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να το αφρατεύουμε, ώστε να πάει το βούτυρο παντού.

4Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί και κάνουμε μία στρώση με το μισό βουτυρωμένο φύλλο.

5Ανακατεύουμε καλά το μισό φιστίκι, το μέλι και την κανέλα σε ένα μπωλ.

6Ρίχνουμε το μείγμα με το φιστίκι στο ταψί πάνω από τη στρώση με το φύλο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

7Ραντίζουμε με το ανθόνερο και στη συνέχεια κάνουμε άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο βουτυρωμένο φύλλο.

8Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

9Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μόνο πάνω-κάτω χωρίς αέρα για 45' μέχρι να ροδίσει.

Το σιρόπι

1Χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι το μέλι, το χλυαρό νερό και το ξύσμα λεμονιού.

2Αφού βγάλουμε το κανταΐφι μας από το φούρνο και όσο είναι καυτό, το περιχύνουμε με το σιρόπι για να το μελώσουμε.

3Το αφήνουμε σε μία άκρη να κρυώσει.

Η κρέμα

1Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το μέλι.

2Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει κρυώσει καλά το κανταΐφι μας, επαλείφουμε όλη την επιφάνεια με την κρέμα.

3Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φυστίκι.

4Κόβουμε σε μερίδες.

5Καλή μας όρεξη!

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.