Κρεμμυδόπιτα με πράσα, μανιτάρια και λευκό κρασί
Κρεμμυδόπιτα με πράσα, μανιτάρια και λευκό κρασί

Κρεμμυδόπιτα με πράσα, μανιτάρια και λευκό κρασί

Συνταγή από Αμαλία      

30 Ιουνίου, 2019

  • ⏱️ Προετοιμασία: 20 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 30 mins
  • 🍴 Μερίδες: 12 κομμάτια

Υλικά

Χωριάτικο φύλλο για πίτες

½ κιλό κρεμμύδια

150γρ πράσα (το λευκό μέρος)

150γρ μανιτάρια

1/2φλ ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό κρασί

Θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Συνταγή

1Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής μας καθαρίζοντας και πλένοντας τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα μανιτάρια.

2Τεμαχίζετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ενώ τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.

3Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ξεκινήσει να ζεσταίνεται προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

4Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και ρίχνετε τα πράσα και τα μανιτάρια.

5Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά και προσθέτετε το λευκό κρασί.

6Χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

7Μόλις μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και απορροφηθούν τα υγρά τους, προσθέτετε λίγο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από την εστία.

8Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο.

9Στρώνετε το χωριάτικο φύλλο και προσθέτετε τη γέμιση.

10Καλύπτετε με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο, διπλώνετε τις άκρες τους σχηματίζοντας μικρές κοτσιδούλες και αλείφετε την επιφάνειά τους με ελαιόλαδο.

11Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.

12Μόλις ροδίσει η πίτα, την βγάζετε από τον φούρνο.

13Την αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.

14Τεμαχίζετε σε κομμάτια την πίτα.

15Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.

00:00

0 Reviews