Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Λαχανοντολμάδες
Λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στη χύτρα

Συνταγή από Αμαλία      

Ιούλιος 16, 2019

Ένα αγαπημένο και νόστιμο φαγητό, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση!

  • ⏱️ Προετοιμασία: 30 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 1 hr
  • 🍴 Μερίδες: 10 Πιάτα

Υλικά

για τους ντολμάδες

1 μεγάλο λάχανο

για τη γέμιση

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ ρύζι καρολίνα ή γλασσέ

2 μεγάλα κρεμμύδια στο μπλέντερ

1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο

1 αυγό

1 κουτάλα ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

για το αυγολέμονο

χυμός από 3 λεμόνια

1 αυγό

κορν φλάουερ

Συνταγή

προετοιμασία για το λάχανο

1Παίρνω ένα γερό μαχαίρι και χαράσω το λάχανο γύρω γύρω από το κοτσάνι, μέχρι να μπει το μαχαίρι βαθιά.

2Βάζω το λάχανο σε μια βαθιά κατσαρόλα και την γεμίζω με νερό. Τη βάζω στο μάτι, σε μέτρια φωτιά.

3Μόλις το λάχανο αρχίζει να ζεματίζεται, παίρνω μία τσιμπίδα και ελέγχω την εξωτερική σειρά φύλλων. Αν αυτή έχει ζεματιστεί, τότε τραβάω με την τσιμπίδα τα εξωτερικά φύλλα και αυτά ξεκολλάνε. Τα βάζω στο πάγκο εργασίας μου.

4Περιμένω λίγο και επαναλαμβάνω με την επόμενη σειρά φύλλων έως ότου ανοίξω όλο το λάχανο.

φτιάχνω τη γέμιση

1Βάζω όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπωλ και τα αναμιγνύω.

φτιάχνω τους ντολμάδες

1Παίρνω ένα φύλλο από το ζεματισμένο λάχανο και βάζω μέσα σε αυτό λίγη γέμιση, τόση ώστε να μπορώ να τυλίξω το φύλλο χωρίς η γέμιση να βγαίνει έξω.

2Βάζω τους τυλιγμένους ντολμάδες μέσα στη χύτρα. Αν έχω σουρωτήρι χύτρας, καλύτερα τους βάζω εκεί.

3Ρίχνω νερό έως ότου να τους σκεπάσει. Ρίχνω λίγο λάδι και αλάτι.

4Κλείνω τη χύτρα. Βάζω δυνατή φωτιά. Μόλις η χύτρα σφυρίξει, κατεβάζω τη φωτιά στη μέση και αφήνω για μισή ώρα.

5Μόλις ανοίξω τη χύτρα, βάζω τους ντολμάδες σε ένα πυρέξ και φτιάχνω το αυγολέμονο.

φτιάχνω το αυγολέμονο

1Μέσα στη χύτρα που έβρασα τους ντολμάδες έχει μείνει το ζουμάκι. Το βάζω να βράσει.

2Βάζω σε ένα μπλέντερ το αυγό, το χυμό λεμόνι και κορν φλάουρ. Πόσο κορν φλάουρ; Κοιτάζω πόσο ζουμί έχει μείνει στη κατσαρόλα και υπολογίζω 1 κ.σ. κορν φλάουρ για κάθε ποτήρι ζουμί (δηλαδή αν υπολογίζω με το μάτι ότι πρέπει να είναι μέσα στην κατσαρόλα 4 ποτήρια ζουμί, τότε βάζω 4 κ.σ. κορν φλάουρ).

3Βάζω επίσης στο μπλέντερ 1-2 φλιτζάνια νερό από τη βρύση και ανακατεύω το μείγμα.

4Μόλις βράσει το ζουμάκι τότε κατεβάζω τη φωτιά στο 1, ρίχνω το μείγμα και ανακατεύω γρήγορα με ένα σύρμα.

5Μόλις το αυγολέμονο αρχίζει να δένει, τότε αποσύρω τη χύτρα από τη φωτιά και ανακατεύω για λίγο ακόμη. (Εάν το αυγολέμονο δεν δένει, τότε δυναμώστε λίγο περισσότερο τη φωτιά και αν πάλι δε δένει, διαλύστε 1-2 κ.σ .φορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και ρίξτε και αυτές στη χύτρα).

6Περιχύνω με αυτό τους ντολμάδες και σερβίρω.

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.