Μανιταρόσουπα βελουτέ
Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Συνταγή από Αμαλία      

30 Ιουνίου, 2019

  • ⏱️ Προετοιμασία: 15 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 30 mins
  • 🍴 Μερίδες: 4 Πιάτα

Υλικά

500γρ μανιτάρια ανάμεικτα (άσπρα, πλευρώτους, Portobello, κλπ)

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό

6 κ.σ. ελαιόλαδο

20ml κονιάκ

600ml ζωμό κότας

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. σχοινόπρασο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνταγή

1Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

2Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου.

3Αφαιρούμε το 1/3 της ποσότητας των μανιταριών από την κατσαρόλα, σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

4Ρίχνουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσουν μαζί για 20 λεπτά.

5Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ το περιεχόμενο της κατσαρόλας.

6Προσθέτουμε τα μανιτάρια που είχαμε αφαιρέσει την και κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

7Σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

00:00

0 Reviews