Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Μηλόπιτα
Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Συνταγή από Αμαλία      

Ιούλιος 22, 2019

Μια διαφορετική μηλόπιτα που θα σας ξετρελάνει!

  • ⏱️ Προετοιμασία: 40 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 1 hr
  • 🍴 Μερίδες: 12 Κομμάτια

Υλικά

για τη ζύμη

300γρ αλεύρι

175γρ κρύο βούτυρο

40γρ ζάχαρη

1/2κγλ αλάτι

1/2κγλ κανέλα

για την επικάλυψη

1 αράντιστο λεμόνι

1500γρ ξινόμηλα

170γρ καστανή ζάχαρη

20γρ αλεύρι

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1κ.σ. γάλα

επιπλέον

μαλακό βούτυρο, για τη φόρμα

αλεύρι, για την επιφάνεια εργασίας

Συνταγή

για τη ζύμη

1Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.

2Μοιράζουμε από πάνω το βούτυρο σε μικρές νιφάδες.

3Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.

4Ζυμώνουμε ζωηρά με τα χέρια, μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αν το μείγμα παραείναι στεγνό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κρύο νερό.

5Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο, να ξεκουραστεί.

για την επικάλυψη

1Ξεπλένουμε με ζεστό νερό το λεμόνι, το σκουπίζουμε να στεγνώσει και τρίβουμε τη φλούδα του στο τρίφτη.

2Στύβουμε το λεμόνι και αδειάζουμε το χυμό του σε μία λεκάνη.

3Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μήλα. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε 4 κομμάτια και αφαιρούμε την καρδιά τους.΄

4Τα ξανακόβουμε κάθετα σε φέτες.

5Τα ρίχνουμε στο χυμό λεμονιού.

6Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γάλα.

7Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

εκτέλεση

1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή μια φόρμα 26εκ.

3Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε κύκλο, κατά περίπου 4 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο της φόρμας.

4Στρώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και τη σηκώνουμε στα τοιχώματα.

5Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα των μήλων.

6Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλα.

7Την κόβουμε με την ρόδα της πίτσας σε λωρίδες, πλάτους περίπου 1,5 εκ.

8Τοποθετούμε τις λωρίδες σταυρωτά πάνω στη μηλόπιτα.

9Γυρίζουμε τα τοιχώματα προς τα μέσα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις λωρίδες στις άκρες.

10Χτυπάμε σε ένα φλιτζάνι το αυγό με πιρούνι.

11Αλείφουμε τα τοιχώματα και τις σταυρωτές λωρίδες με το χτυπημένο αυγό.

12Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 60 λεπτά.

13Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

14Βγάζουμε από το φούρνο τη μηλόπιτα και την αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει.

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.