Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Πίτσα ρόκα & μοτσαρέλα

Συνταγή από Αμαλία      

Αύγουστος 13, 2019

Ιδανική λύση για βραδιά με φίλους! Συνοδεύεται ευχάριστα με παγωμένο λευκό κρασί... και για τους πιο τολμηρούς γιατί όχι και με ουζάκι..!

  • ⏱️ Προετοιμασία: 30 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 25 mins
  • 🍴 Μερίδες: 8 Κομμάτια

Υλικά

Για τη ζύμη

1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

μία πρέζα αλάτι

αλεύρι όσο πάρει (χρειάζεται περίπου 250 γρ.)

Για τη σάλτσα

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα στο τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πρέζα θυμάρι ή ρίγανη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

Για τη πίτσα

200 γρ μοτσαρέλα

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένο

5 ελιές σε φέτες

1/2 κρεμμύδι σε φέτες

1/2 κόκκινη πιπεριά σε φέτες

1 κ γλ. ξερό βασιλικό

5 φέτες παστουρμά (προαιρετικά)

Συνταγή

Για τη ζύμη

1Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας το αλεύρι για το τέλος, το οποίο προσθέτω λίγο λιγο.

2Πλάθω καλά τη ζύμη, σιγά σιγά.

3Μόλις η ζύμη μου γίνει λεία, μαλακή και δεν κολλάει πια στα χέρια, τότε την κάνω μια μπάλα και την αφήνω να ξεκουραστεί, μέχρι να διπλασιαστεί.

4Μόλις είναι έτοιμη, την ανοίγω με έναν πλάστη στο πάχος που θέλω και την βάζω στο ανάλογο ταψί, το οποίο πρώτα έχω αλευρώσει. Εκεί, την πατάω σε διάφορα σημεία, με τα δάχτυλά μου. (Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπολογίσω ότι η ζύμη μου θα διπλασιαστεί σε πάχος, την ώρα που θα ψήνεται).

Για τη σάλτσα

1Σοτάρω το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 1 λεπτό.

2Ρίχνω την ντομάτα και το αλάτι και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.

3Μόλις είναι έτοιμη και όσο καίει ακόμη, κλείνω το μάτι, ρίχνω το θυμάρι (ή τη ρίγανη) και ανακατεύω.

Για τη πίτσα

1Απλώνω ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.

2Ρίχνω ομοιόμορφα το μισό κρεμμύδι.

3Ρίχνω τη τριμμένη μοτσαρέλα.

4Ρίχνω το βασιλικό, τις ελιές, το υπόλοιπο κρεμμύδι, τη πιπεριά και τα ντοματίνια.

5Βάζω τη πίτσα στη μέση του φούρνου και ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να γίνουν οι άκρες τραγανές (περίπου 20-25 λεπτά).

6Μόλις η πίτσα είναι έτοιμη, την βγάζω από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζέστη, απλώνω το παστουρμά και τα φύλλα ρόκας.

7Απολαμβάνω!

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.