Παντζαροκεφτέδες πικάντικοι
Παντζαροκεφτέδες πικάντικοι

Παντζαροκεφτέδες πικάντικοι

Συνταγή από Αμαλία      

30 Ιουνίου, 2019

  • ⏱️ Προετοιμασία: 20 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 25 mins
  • 🍴 Μερίδες: 25 κεφτεδάκια

Υλικά

250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200ml γάλα

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

30γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

400γρ παντζάρια, καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

150γρ φέτα, τριμμένη

80γρ κασέρι, τριμμένο

8-10 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο

1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Συνταγή

1Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι.

2Προσθέτουμε τα τριμμένα παντζάρια, τη φέτα, το κασέρι, τη ρίγανη, το κόλιανδρο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να δημιουργηθεί ένας πυκνός πολτός.

3Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

4Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.

5Τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

6Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

7Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

8Τους σερβίρουμε χλιαρούς.

00:00

0 Reviews