Πατάτες φούρνου με μαρινάδα και ντιπ γιαουρτιού

Συνταγή από Αμαλία      

6 Αυγούστου, 2020

Νόστιμες ψητές πατατούλες με μαρινάδα, για κάθε περίσταση!

  • ⏱️ Προετοιμασία: 10 mins
  • 🍲 Μαγείρεμα: 45 mins
  • 🍴 Μερίδες: 6 Πιάτα

Υλικά

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες

2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο

Για τη μαρινάδα

2 κύβους λαχανικών

1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη

χυμό από 2 λεμόνια

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. μουστάρδα

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα μπούκοβο

1 κ.γλ. μέλι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Για το ντιπ

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κ.σ. μαγιονέζα (κατά προτίμηση light)

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

λίγο ελαιόλαδο

1 πρέζα ψιλοκομμένο άνιθο

1 πρέζα ψιλοκομμένο δύοσμο

1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

1 πρέζα μπούκοβο

αλάτι

Συνταγή

Για τις πατάτες

1Καθαρίζω και πλένω τις πατάτες.

2Τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζω σε μια γάστρα.

3Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά.

4Περιχύνω τη μαρινάδα πάνω από στις πατάτες.

5Βάζω το δενδρολίβανο επάνω στις πατατούλες.

6Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

7Ανοίγω το καπάκι και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη. (στο μεταξύ κοιτάω αν χρειστούν λίγο νεράκι)

Για το ντιπ γιαουρτιού

1Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.

2Το σερβίρω ως συνοδευτικό με τις πατάτες.

3Καλή όρεξη!

00:00

0 Reviews