Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Χοιρινό με μπαχαρικά & σκόρδο

Συνταγή από Αμαλία      

Ιούλιος 6, 2019

Υλικά

1 χοιρινό χεράκι χωρίς κόκαλο

2 πιπερίτσες καυτερές αποξηραμένες

2 κ.σ. μαραθόσπορο ή γλυκάνισο

2 κ.σ. αλάτι μέτριο

6 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη

4 γαρίφαλα

1/2 + 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας ζεστό

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

2 λεμόνια (το χυμό τους)

2 + 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Συνταγή

1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

2Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο, το μαραθόσπορο, τις πιπερίτσες, τη μουστάρδα, το γαρίφαλο και το αλάτι, μέχρι να γίνουν αλοιφή.

3Κάνουμε σχισμές στο κρέας, βάζουμε μέσα λίγη από την αλοιφή και κρατάμε όση περισσέψει.

4Σοτάρουμε το κρέας σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 8-10 λεπτά.

5Αφαιρούμε το κρέας.

6Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε το μισό ζωμό.

7Βάζουμε μια σχάρα πάνω σε γάστρα και τοποθετούμε το κρέας με το λίπος προς τα πάνω.

8Το ψήνουμε για μισή ώρα ξεσκέπαστο.

9Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, περιχύνουμε το κρέας με τον χυμό λεμονιού και τον υπόλοιπο ζωμό και το αλοίφουμε με το ελαιόλαδο και την αλοιφή που έχουμε κρατήσει.

10Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 2 ώρες, περιχύνοντάς το με τους χυμούς του ψησίματος.

00:00

0 Reviews

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.